A SOLVARO ALAPÍTVÁNY

SEGÍTSÉG AZ ÁRVA GYEREKEKNEK

A Magyarországon tevékenykedő SOLVARO Alapítvány olyan nevelőszülőket támogat, akik árva gyerekeknek adnak otthont. Elsősorban azoknak a családoknak van szüksége segítségre, akik több – vagy fogyatékkal élő – gyereket fogadnak be, mert az állami támogatás önmagában nem elegendő.

A szülők elveszítése miatt a gyerekeknek fájdalmasan kellett megtapasztalni, hogy milyen az, amikor saját magukra vannak utalva és magányosnak érzik magukat. A trauma igen nagy. A szeretetteljes otthon és érintetlen környezet hivatott végigkísérni a gyermekeket az önálló életbe vezető úton. Mivel az átalánytámogatás nem biztosít fenntartható, a gyerekek igényeinek megfelelő gondozást, a SOLVARO Alapítvány felvett külön erre a célra egy szociális munkást, aki a családokat segíti. Annak érdekében, hogy minden egyes gyerek gyors segítséget kapjon, a szociális munkásunk hetente meglátogatja a gyerekeket, és olyan intenzív személyes gondozást tesz lehetővé, melynek keretében a gyerekek mindennapi problémái is teret kapnak. Mindig ott nyújt segítő kezet, ahol éppen a leginkább szükség van rá – például egészségügyi problémáknál, fejlődési zavaroknál, iskolai ügyekben, tehetséggondozásban vagy akár munkakeresésben. Különböző ügyekben a szülők is fordulhatnak a gondozóhoz, aki szívesen segít tanácsadással.

A következőket szeretnénk közvetíteni az általunk gondozott gyermekek és nevelőcsaládok felé: Nem vagytok egyedül! Ti is fontosak vagytok a társadalom számára, és ugyanolyan esélyekkel indultok, mint bárki más! Ha a gyermekek élete a program végén sínre kerül, akkor mindent helyesen tettünk.

Merényi Márta
+36 30 925-7592